‘Kademeli faiz artırımı en iyi rota’

0
2607

San Francisco Fed Başkanı John Williams, işsizlik oranının yıl sonuna kadar yüzde 4,5'e gitmesinin ve enflasyonun 2 yılda yüzde 2 seviyesine ulaşacağını öngörüldüğü ortamda Fed'in faiz oranlarını kademeli şekilde artırma planına bağlı kalması gerektiğini söyledi.

Aralık ayından bu yana görünüme yönelik değerlendirmelerinde çok küçük değiliams, "Uluslararası piyasalardaki gelişmelere rağmen ABD ekonomisi bir bütün olarak oldukça iyi görünüyor. Bu nedenle, para politikasını kademeli bir hızla normalleştirmeyi en iyi rota olarak görmeye devam ediyorum" diye konuştu.

Williams gazetecilere açilerin kendisini endişelendirmediğini, Fed'in ABD ekonomisini yanlandırmak için negatif faiz oranlarına ihtiyaç duyması olasılığını da çok küçük,uzak gördüğünü ifade etti. ABD ekonomisinin ciddi şekilde kötüleşmesi halinde Fed'in negatif faiz yerine varlık alımllduğunu belirten Williams, kademeli faiz artırımının kendisinin tercih ettiği patika olmaya devam ettiğini, ancak Fed'in politikasının her zaman verilere bağlı olduğunu da vurguladı.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.