‘Petrol 20 doların altına inebilir’

0
3043

Goldman Sachs Group Inc., arz ve talebi dengeye getirecek seviyeyi aramanın fiyatları daha volatil hale getirebileceği ve bunun sonucu petrol fiyatlarının varil başına 20 doların altına inebileceği tahmininde bulundu.

PETROL NE KADAR? TIKLAYIN!

Goldman'ın emtia araştırma müdürü Jeff Currie, ham petrol depolama kapasitesinin bazı yerlerde tükenmekte olduğunu söyledi ve "Fiyatların, artık depolanamayacak olan petrolün üretimini durduracak denli düşmesi gerekebiir" dedi.

Currie, Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, "Depolama kapasitesinin üzerine çıkıldığında, fiyatlar nakit maliyetlerin altına inmeli, çünkü üretimi çok kısa bir süre içinde durdurmak zorunda kalacaksınız" dedi ve volatilitenin artacağını ve piyasanın onlu rakamlardan oluşan seviyelee inmesinin kendisini şaşırtmayacağını sözlerine ekledi.

ABD göstergesi Batı Teksas petrolü (WTI), artan OPEC üretimi ve güçlü seyreden ABD kaya petrolü üretiminin küresel arz fazlasına ilişkin endişeleri güçlendirmesinin etkisi ile, 20 OCak'ta varil başına 26 dolara yaklaşarak 12 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından, Salı günü 30 dolar civarına geldi.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.