Altın 3 haftanın zirvesinden düşüyor

0
2713

Altın, yatırımcılar dikkatlerini Orta Doğu ve Ukrayna'daki gerginliklere çevirirken, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonundaki (ETF) varlıkların son üç ayın en güçlü haftalık düşüşünü kaydetmesi ile birlikte, üç haftanın zirvesinden başlattığı düşüşünü daha da genişletti.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,305.28 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 11:39'da ons başına 1,306.65 dolara geldi. Metal 8 Ağustos'ta, ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'a hava saldırısını onaylaması sonucu, hisse senetlerindeki ralli nedeniyle gerçekleşen yüzde 0.2'lik kaybını geri almış ve yüzde  1,322.76 dolara kadar çıkarak 18 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

Metal, üç hafta ard arda düşerek Eylül ayından bu yana en uzun süreli haftalık kaybını gerçekleştirdikten sonra, Orta Doğu ve Ukrayna'da gerinliğin daha da artmasının etkisi ile geçen hafta yüzde 1.2 değer kazandı. İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlar Mısır öncülüğünde diğer bir ateşkesi beklerken, Ukrayna ordusu, Rusya yanlısı isyancıların ateşlkes önerisini reddetti ve bu isyancılara "teslim ol" çağrısında bulundu.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.