Piyasalar ECB sonrası yön arıyor

0
2912

Asya hisse senetleri, emtia grubu ile birlikte yükselerek, çıkışını ikinci güne taşıdı ve yen güç kazandı. Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) benzeri görülmemiş nitelikteki teşvik paketinin olumu etkilerinin Başkan Mario Draghi'nin ilave fazi indirimlerinin olmayacağı yolundaki açıklaması ile dengelenmesinin ardından kazançlarını korudu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 kadar düştükten sonra yüzde 0.5 kazanca sıçradı ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yükseldi. Ham petrol New York'ta yüzde 2.1 yükselerek varil başına 38 doalrın üzerinde işlem görürken, bakır ve nikel Londra'da yüzde 1'den fazla değer kazandı.

Euro dolar karşısında, bir ayı aşlın sürenin en büyük bir günlük kazancını gerçekleştirmesinin ardında üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.Yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük yuan fiksinginde son dört ayın en yüksek artışını yapmasının ardından Şubat ortasından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

PBOC'un yuan referans kuru, art arda düşürülmesinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisine ilişkin endişeleri artırması ve bunun da küresel hisse senedi ve emtia piyasalarında sarsıntı yaratması ile birlikte, bu yılın başından bu yana en fazla izlenen göstergelerden biri oldu. Referans kurun biri hariç son yedi haftanın tümünde yükseltilmesi, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının teşvikleri artırması ile birlikte, hisse senetleri ve ham madde fiyatlarında yükselişleri destekledi. Avrupa Merkez Bankası Perşembe günkü toplantısında faizleri düşürdü ve varlık alımlarını artırdı. Fed ve Japonya Merkez Bankası gelecek hafta toplanacak.

Tokyo'da Mitsui Securities Co. kıdemli analisti Tomoichiro Kubota, "Hisse senedi piyasası, Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik açıklaması durumu dikkate alındığında aşırı satım durumunda," dedi ve "AMB, bankalrın kalarını olumsuz etkileyen negatif faizlerin daha da genişletilmesine dur dedi" şeklinde görüş bildirdi.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.