Ünlü yatırımcı uyardı!

0
3096

Uluslararası finans piyasalarında "Dr. Kıyamet" olarak tanınan ve Gloom Boom & Doom Report'un yazarı yatırım uzmanı Marc Faber, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ekonominin iyileşmekte olduğu yolundaki görüşüne karşı çıkarak, ABD Hazine tahvilleri tavsiyesinde bulundu ve ABD'nin bir ekonomik resesyon döneminin başında olduğunu söyledi.

Faber, Bloomberg'e yaptığı değerlendirmde, "10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri, zayıflamakta olan ekonomiye ilişkin görüşümden dolayı, oldukça cazip," dedi ve "ABD'de halihazırda resesyona girdiğimizi düşünüyorum ve ABD hisse senetleri 2016'da değer kaybedecek" şeklinde görüş bildirdi.

Yellen bu ay, yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitti ve Amerikalıların ABD ekonomisine güvenin bir işareti olarak karar almaları gerektiğini söyledi. Analistler, gayrı safi yurtiçi hasılanın genişlemesine karşın enflasyonun sıfır seviyesi yakınına sıkışmasından dolayı, Fed'in 16 Aralık'taki faiz artırımının doğru zamanda yapılıp yapılmadığı konusunda farklı görüşlere sahip.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek, Tokyo saati ile 122:08'de yüzde 2.23'te kaldı. Kasım 2025'te vadesi dolacak yüzde 2.25 faizli tahvilin fiyatı 100 6/32 seviyesindeydi. Hazine tahvilleri 2015 yılında yüzde 1.1 getiri sağladı. Geçen yılki getiri yüzde 6.2 seviyesindeydi.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.